Hoppa till huvudinnehåll

Thomas Eneroth missar sitt mål med ett år 

Infrastrukturminister Thomas Eneroth, varför lyssnade du inte på oss båtorganisationer? Då hade ett vattenskoter-förarintyg kunnat införas redan nu till denna sommar. Du missar ditt eget mål om förarintyg för vattenskoter nu till sommaren 2021, med ett helt år! Svenska Kryssarklubbens generalsekreterare Fredrik Norén kommenterar regeringens proposition om förarbevis på vattenskoter, I2021, som regeringen i torsdags, den 29 april, tog på sitt sammanträde.

-  Tyvärr krånglar ni till det. Ni avser inte att använda er av befintlig organisation som idag handhar förarbevis för fritidsbåtar. Om ni hade gjort det, som vi båtorganisationer i flera remissvar skrivit till er om, hade ni kunnat ha ett förarintyg redan nu till sommaren. Istället ska ni bygga upp något eget som är utanför befintligt system. Vilket alltså resulterar i att ni missar ert eget mål med ett helt år, kommenterar Fredrik Norén, generalsekreterare Svenska Kryssarklubben, regeringens beslut idag om proposition förarbevis vattenskoter.

- Dessutom blir ert förslag dyrare för den som ska ta förarbevis för vattenskoter, vilket betyder att det blir för dem som är stadda i kassan. Med andra ord, insteget till båtlivet, som vattenskoter ofta är idag, blir högre för ungdomar och nya grupper - såsom nya svenskar. Hade ni använt vårt förslag, redan befintlig system, hade det blivit billigare för den som ska ta förarbeviset, fortsätter Fredrik Norén.

Dela i sociala medier