Hoppa till huvudinnehåll

Svenska Kryssarklubbens årsbok 2021

Skepparens handbok – Akut sjukvård ombord, heter Svenska Kryssarklubbens årsbok för 2021. Boken behandlar det du kan behöva göra om/när någon i besättningen skadar sig eller blir sjuk ombord när ni är ute med båten.

Ofta finns hjälp ett telefonsamtal bort, men ibland ligger man långt ut i skärgården eller är på väg över oceanen och du måste agera på egen hand. Råden i boken täcker allt från omedelbara åtgärder till hur du agerar med upp till två veckor från hjälp. Det finns också gott om råd om förebyggande åtgärder.

Ämnesurvalet är brett från sjösjuka och första hjälpen, hjärt/lung-räddning och hur man tar hand om brännskador, över infektioner och ryggskott till att klara en förlossning ombord. Texterna är skrivna av Nina och Pär Olofsson som är pensionerade överläkare, erfarna långseglare med två Atlantöverfarter och aktiva sjöräddare. 

Det är 164 välpackade sidor med hundratals tydliga illustrationer från långseglaren Olle Landsell. Det är en ytterligt matnyttig bok som bör finnas till hands i varje båt, att plocka fram när den behövs...

Boken skickas till alla fullbetalande medlemmar tillsammans med På Kryss nummer 3 som utkommer runt den 6 maj.
 

Svenska Kryssarklubbens årsbok 2021

Just nu har vi ett förmånligt erbjudande på medlemskap där bland annat årsboken 2021 ingår.

Bli medlem nu och få två praktiska handböcker!
I erbjudandet ingår medlemskap för återstoden av innevarande år och hela det kommande verksamhetsåret, till och med 2022-08-31, samt böckerna: "Skepparens handbok - Sjömanskap 2.0" och "Skepparens handbok - Akut sjukvård ombord".
Läs mer om årsbok 2018 - Skepparens handbok - Sjömanskap 2.0 och årsbok 2021 - Skepparens handbok - Akut sjukvård ombord

Bli medlem i Svenska Kryssarklubben                      

I ditt medlemskap får du också medlemstidningen På Kryss, som inspirerar och ger kunskap om båtlivet. Tillgång till alla Kryssarklubbens utbildningar som gör dig till en bättre båtförare.
Om du registrerar din båt, får du tillgång till föreningens 240 blå bojar för en säker och miljövänlig förtöjning. Samt andra medlemsförmåner.
Och sist men inte minst, du får gemenskap genom föreningen, med andra som delar ditt intresse – båtliv. I Kryssarklubbens hamnar kommer du träffa dina medlemskamrater, kanske hittar dina barn några kompisar i hamnen.

Båtregistrering 
Registrera din båt i Kryssarklubben (100 kr/år) och få del av förmåner, såsom båtcertifikat för dig som vill färdas i nordiska vatten. Du får också tillgång till och stöttar våra bojar, för din säkra och miljövänliga förtöjning. Vi har lagt ut över 240 bojar som finns från Bottenviken i norr till Strömstad på västkusten, längs hela kusten samt i Vänern och Mälaren. 

Svenska Kryssarklubbens verksamhetsår är mellan 1/9 och 31/8, vilket är samma period som medlemskapet gäller för, plus denna sommar. Det finns två varianter av medlemskap:
Du kan vara med själv (450 kr/år), eller ta med hela familjen i ett familjemedlemskap (510 kr/år).

För boende utanför Sverige tillkommer en utlandsavgift, i Norden 130 kr/år och utanför Norden 180 kr/år.

Läs mer här: Erbjudande på medlemskap

 

Dela i sociala medier