Hoppa till huvudinnehåll

Svenska Kryssarklubben deltar i Kusträddardagen

Vi i Svenska Kryssarklubben som älskar att vara på sjön på vår fritid, vill också värna våra kuster och stränder. Därför har miljönämnden i Kryssarklubben varit i kontakt med Håll Sverige Rent som anordnar strandstädning 2021, Kusträddarna. Kryssarklubben är inbjuden att vara med. Boka in den 8 maj i kalendern. Då är det dags för den Nordiska Kusträddardagen 2021. 

- Vi hoppas att du som medlem och/eller krets vill vara med. Gå ut till er närmaste strand, sjö eller annat vatten och plocka upp skräpet ni ser. Från kust till kust hindrar vi skräp från att hamna i havet, en påse i taget. Ju fler vi blir, desto större skillnad kan vi göra, säger Olle Svärd, ordförande i Kryssarklubbens miljönämnd. 

Med hänsyn till Corona får vi gå i mindre grupper och hålla avstånd och följa FHM rekommendationer.

Anmäl dig/din krets på: https://kustraddarna.hsr.se/ 
Från den 8 april kan man beställa ett kostnadsfritt skräpplockarpaket med påsar och handskar.

Viktiga datum för kampanjen
8 april - Kampanjstart (även om man kan bli kusträddare året om).
8-28 april - Deltagarna kan beställa gratis skräpplockarpaket med påsar och handskar inför 8:e maj (så länge lagret räcker).

När ni deltar, ta gärna några bilder och lägga ut dom på era sociala medier ex Instagram skriv då #hållsverigerent och #svenskakryssarklubben
Ni kan även skicka bilder till Maud Nordell, maud.nordell@sxk.sepå rikskansliet så publiceras dessa på Kryssarklubbens sociala medier.

- Informera gärna också den lokala pressen eller till och med lokaltv, när ni går ut och plockar skräp. Detta är ett bra sätt för att göra Kryssarklubben synligt utåt, säger Olle vidare.

 

Dela i sociala medier