Hoppa till huvudinnehåll

Smarta checklistor vid sjösättning

Som medlem i Svenska Kryssarklubben får du bra och praktiska råd inför vårrustningen av din båt. Vi har utarbetat smarta checklistor fulla med tips för att underlätta vårens arbeten på båten. Ta del av listorna här!

När våren kommer och det är dags att sjösätta båten är det mycket att kontrollera och tänka på. Bland annat kontrollera så att det inte är några trasiga eller skadade elledningar eller kabelskor, se till att batterier är fulladdade och att destillerat vatten är fyllt i batterier, kontrollera offeranod på drev, propelleraxel, sätt in impellern, kontrollera att alla lampor och lanternor fungerar m.m. Med smarta checklistor underlättar du arbetet och inget glöms bort! 

Checklistor finns för vår och höst samt för på- och avmastning, läs mer här: Checklistor

OBS! Checklistorna skall läsas och användas ihop med båtens övriga instruktionsböcker som beskriver vad som gäller för just din båt. Lägg till och dra ifrån punkter så att den passar din båt.


Under menyn Båtteknik finns många tekniska artiklar om säkerhet, rigg, navigation, ankring, korrosion, brandskydd, miljö m.m. 

Flera kretsar delar med sig av information och tips om båtteknik:

Tips från Svenska Sjö vid sjö- och torrsättning

Dela i sociala medier