Hoppa till huvudinnehåll

Rikseskader 2020 till Fyn

Nu är det dags att anmäla sig till Kryssarklubbens sjätte rikseskader. Den här gången är målet Nyborg på danska ön Fyn. Nytt för i år är att även medlemmar med husbil är välkomna. Antalet deltagare är begränsade.

Här anmäler du dig till rikseskadern 2020!

Fyn
Fyn är Danmarks tredje största ö och ligger mellan Jylland och Själland. Odense är största staden med sina 180 000 invånare och totalt bor en halv miljon danskar på ön.

Kryssarklubben har valt Nyborg som bas för rikseskadern på Fyn. Här finns bland annat sevärdheter som Nyborgs slott med anor från 1100-talet, vilket gör den till den äldsta kungaborgen i Norden.

Rikseskader 2020 till Nyborg

Vi kommer att ligga centralt och samlat i Vester- och Österhavn med gångavstånd till affärer och restauranger. Hamnen är den största på ön och vi räknar med att bli cirka 60 båtar totalt från stora delar av Sverige plus ett par husbilar.

De lokala kretsarna kommer att delta med deleskadrar i rikseskadern. Anmälda deltagare kommer att placeras ut i dessa mindre eskadrar som genomförs enligt texten i faktarutan. 20 - 25 juli kommer vi att ligga i Nyborg och ha denna hamn som bas för olika aktiviteter. I programmet ingår guidade bussturer, vinprovning, museibesök, friluftsteater, lokala arrangemang och avskedsfest.

Eskaderprogram (länk)

Fakta:

  • Vistelsen i Nyborg kommer att vara från 20 - 25 juli 2020
  • Anmälan görs på länken nedan. Ha följande information tillgänglig innan du börjar: skepparens namn, telefon, mailadress, båtnamn, båttyp, mått på båten (längd, djup, bredd samt ev. masthöjd) samt besättningens namn och ålder på eventuella barn. Observera att antalet båtar är begränsat.
  • Eskaderavgiften på 800 kr betalas med kort i samband med anmälan.
  • I avgiften ingår eskaderflagga, Nyborgs destinationsflagga, välkomstträff och smärre arrangemang i Nyborg.
  • Hamnavgifter för fem nätter och avgifter för eventuella bussturer, avskedsfest och andra arrangemang tillkommer.
  • Till- och eventuellt frånsegling kommer att genomföras i form av deleskadrar om 5 till 10 båtar som utgår från olika platser längs kusterna. Starttider beror på avståndet till Nyborg, vilket tempo eskaderdeltagarna vill hålla och vilken rutt som eskadern har valt. Några av våra kretsar har sina deleskadrar beskriva på kretsens hemsida.
  • Det kan bli aktuellt att samordna deleskadrar från flera kretsar och eskadrarna kommer i möjligaste mån anpassas till deltagarnas tillgång till tid.

 

Rikseskader 2020 till Nyborg

Välkommen med till Nyborg och träffa andra SXK:are i vårt rätta element!
Tidigare år har rikseskadern seglat till bland annat S:t Petersburg och Tallinn och runt 360 båtar med bortåt 1100 medlemmar har deltagit. Passa på att anmäla dig redan idag, antal deltagare är begränsat! 

Här anmäler du dig till rikseskadern 2020!


Väl mött på eskadern !

För Eskadernämnden:

Flera kretsar arrangerar eskadrar och här finns mer information!

 

Dela i sociala medier