Hoppa till huvudinnehåll

Nytt nummer av På Kryss 8-2019

Årets sista På Kryss är på väg till er medlemmar, prenumeranter och tidningskiosker. Här kan du läsa tidningens innehåll och ordförande Peter Follins inledaren. Trevlig läsning!

På Kryss är Svenska Kryssarklubbens medlemstidning och utkommer 8 gånger per år. Är du medlem i Svenska Kryssarklubben ingår På Kryss i ditt medlemskap. Läs mer om att bli medlem här.

Innehållet i På Kryss nr 8/2019:
Inledaren - DU DEFINIERAR VAD LÅNGSEGLING ÄR
Läs INLEDAREN från ordförande Peter Follin längre ner på den här sidan.

Reportage
- Rikligt belönad på Hebriderna
- Snabbsväng till Sopot i Polen

- Långfärd på glasfiberplanka
- Lofoten förenar far och son

- Väl mottagen på St Helena

Artiklar
- Långfärd ur barns synvinkel
- Nya böcker
- Lärdomen: haveri

Ombord
- Krönika: Johan Boström
- Tänk, testa, träna
- Litiumtest på fjärde året

På gång/klubbsidorna
- Så kommer bojarna på plats
- Månadens medlem
Medlemsförmåner 
- Julklappstips

Långseglingens legendarer
- Kenichi Horie
 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 

INLEDAREN - Ordförande har ordet

DU DEFINIERAR VAD LÅNGSEGLING ÄR
I detta nummer presenteras många spännande mål att upptäcka, men oftast långt bort. I mitt fall var drömmen länge att få komma till Väderöarna.
Tänk – så långt ut att man knappt kunde se land! Första och andra gången började det blåsa, så vi fick vända och söka skydd i Fjällbackas skärgård. Då döpte vi om öarna till Ovädersöarna.

När ni läser det här numret kanske ni kommer på någon utbildning som ni skulle behöva. Eller kanske kom ni på någon på båten i somras? Nu är det dags att göra slag i saken, se upp för jippen!
Speciellt tänker jag på kurserna i hjärt-lungräddning, HLR. Har man en hjärtstartare ombord ska man gå kursen vartannat år. Men kursen är viktig för alla som kan hamna i en situation där en livräddningsinsats kan behövas. Alltså för alla.
Glöm inte heller SXK:s andra utbildningar för ett säkrare båtliv!

Fredrik Jeansson berättar om sina upplevelser i det här numrets Lärdom. Hans förmågan att hantera en svår situation är beundransvärd. Att inte bara göra det lätt för sig och skicka ut ett nödrop. Ett nödrop som kan sätta ett antal andra personers liv på spel.
Det gäller att vara förberedd, påläst och lugn för att bemästra en sådan situation. I dag kan man ge sig iväg oförberedd och sedan ropa på hjälp om något inträffar. Men i första hand ska man försöka klara ut situationen själv, genom att vara förberedd.

Här i skärgården norr om Göteborg passerar fortfarande några båtar framför vårt hus varje dag. Hur lång säsongen är avgör var och en.

Hälsar

Peter Follin
Ordförande i Svenska Kryssarklubben
E-post: ordforande@sxk.se

Svenska Kryssarklubbens ordförande Peter Follin
 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

På Kryss är Svenska Kryssarklubbens medlemstidning och utkommer 8 gånger per år. Är du medlem i Svenska Kryssarklubben ingår På Kryss i ditt medlemskap. Läs mer om att bli medlem här.

På Kryss finns som digital e-tidning via vår app "På Kryss".
Du kan läsa på mobiler och surfplattor och på din dator. För medlemmar är det gratis men det går även att köpa digital prenumeration via appen för icke medlemmar. Läs mer här! 
På Kryss på nätet www.pakryss.se 
Här finns kontaktuppgifter till På Kryss redaktion och annonser i På Kryss

Mina sidor på www.sxk.se
Under "mina sidor" kan du se dina medlemsuppgifter, familjemedlemmar och båtuppgifter om du har din båt registrerad. Du kan göra eventuella ändringar och tillägg själv..
Läs mer om hur du loggar in och "mina sidor" här!

 

Medlemstidningen På Kryss nr 8-2019

Dela i sociala medier