Hoppa till huvudinnehåll

Nytt nummer av På Kryss 1-2020

Årets första På Kryss är på väg till er medlemmar, prenumeranter och tidningskiosker. Här kan du läsa tidningens innehåll och ordförande Peter Follins inledaren. Trevlig läsning!

På Kryss är Svenska Kryssarklubbens medlemstidning och utkommer 8 gånger per år. Är du medlem i Svenska Kryssarklubben ingår På Kryss i ditt medlemskap. Läs mer om att bli medlem här.

Innehållet i På Kryss nr 1/2020:
Inledaren - VI SES VÄL PÅ MÄSSAN?
Läs INLEDAREN från ordförande Peter Follin längre ner på den här sidan.

Reportage
- Itaka har renoverats varsamt
- Basta skärgården runt
- Dramatisk fisketur i Afrika

Artiklar
- Debatt: Var ska vi tömma toan?
- Skärgårdspärlan Träslövsläge

Ombord
- Håkon bytte till elmotor
- Rätt kläder för rätt väder
- Årets nya båtar
- Krönika: Chefredaktören

På gång/klubbsidorna
- Ny klubbredaktör
- Sång och spel på Västkusten
Medlemsförmåner 

Långseglingens legendarer
- Tangvald försvann till havs

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 

INLEDAREN - Ordförande har ordet

- VI SES VÄL PÅ MÄSSAN?
Nytt år och "ny” tidning! Samtidigt som vi tackar förre chefredaktören Johan Boström för ett gott samarbete under alla år passar vi också på att välkomna På Kryss nya chefredaktör Desirée Wahren Stattin ombord.
Vi ser fram mot hur tidningen ska utvecklas med Desirée vid rodret och hoppas att vi tillsammans ska kunna lyfta ännu fler intressanta och viktiga ämnen, både på tidningen och hemsidan, framöver. Det här numret ger en liten försmak på den spännande nystarten.

Att kunna samarbeta är viktigt, inte minst till sjöss. Att seglingslifta har blivit än mer populärt, men då gäller det att hålla sams. Konflikter ryms inte i en båt långt ute på havet. Man måste kunna arbeta tillsammans, som ett team.
Ett gott team är gänget som renoverar segeljakten Itaka. Att det finns eldsjälar som bevarar och underhåller gamla klassiska båtar för kommande generationer är otroligt viktigt. I reportaget på sidorna 16-22 får du läsa mer om just detta arbete.

Debatten om toatömning, eller snarare bristen på den, är däremot ett sorgligt kapitel. Särskilt med tanke på att enbart runt tio procent av båtarna har denna möjlighet. Alla är överens om att antalet torrdass borde ökas markant, men ingen vill ta på sig kostnaden. Detta måste ändras och kram ställas för att vi ska kunna hålla skärgården ren!

När vi nu går mot ljusare tider är båtmässorna ett gott vårtecken. Kom gärna och ”tjöta” med våra funktionärer på mässorna. Berätta vad ni tycker är bra, vad ni saknar och vad vi kan göra bättre. Kanske är det dags för en ny flagga?!

Varmt välkomna!

Peter Follin
Ordförande i Svenska Kryssarklubben
E-post: ordforande@sxk.se

Svenska Kryssarklubbens ordförande Peter Follin
 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

På Kryss nummer 2 utkommer runt den 21 februari.

På Kryss är Svenska Kryssarklubbens medlemstidning och utkommer 8 gånger per år. Är du medlem i Svenska Kryssarklubben ingår På Kryss i ditt medlemskap. Läs mer om att bli medlem här.

På Kryss finns som digital e-tidning via vår app "På Kryss".
Du kan läsa på mobiler och surfplattor och på din dator. För medlemmar är det gratis men det går även att köpa digital prenumeration via appen för icke medlemmar. Läs mer här! 
På Kryss på nätet www.pakryss.se 
Här finns kontaktuppgifter till På Kryss redaktion och annonser i På Kryss

Mina sidor på www.sxk.se
Under "mina sidor" kan du se dina medlemsuppgifter, familjemedlemmar och båtuppgifter om du har din båt registrerad. Du kan göra eventuella ändringar och tillägg själv..
Läs mer om hur du loggar in och "mina sidor" här!
 

På Kryss nr 1 - 2020

Foto huvudbild och omslagsbild På Kryss: Per Wahlberg

 

Dela i sociala medier