Hoppa till huvudinnehåll

Lär dig mer om HVO100 miljövänlig diesel för marint bruk

Svenska Kryssarklubben höll tillsammans med Energifabriken ett seminarium i april om det för närvarande mest miljövänliga bränslet HVO100, ett bränsle som ersätter diesel för marint bruk. Nu kan du ta del av seminariet i en film, samt de frågor med svar som seminariet föranledde.

Seminariet handlade bland annat om vad som är miljönyttan med HVO100 och vad bränslet innehåller. Här kan du se seminariet i efterhand:
HVO100 film från webinarie

Du kan också ta del av de frågor med svar som kom upp på seminariet här (pdf)

Miljön är viktig för Svenska Kryssarklubben och dess medlemmar. Att ersätta den vanliga båtdieseln med HVO100 är att göra miljön en stor tjänst.

Det är också därför som Båttekniska nämnden inom Kryssarklubben engagerar sig i HVO100. Nämnden har satt ihop en lista på sjömackar som säljer denna diesel – för att underlätta för oss fritidssjöfarare att vara miljövänliga. Men listan är inte komplett, utan Båttekniska behöver din hjälp med att identifiera var dessa sjömackar finns som säljer HVO100.
Läs mer på: 
sxk.se/batteknik/nya-artiklar

Där hittar du också listan, som alltså behöver kompletteras.  
Ser du några sjömackar som säljer HVO100, mejla in var till Svenska Kryssarklubben på: info@sxk.se

På bilden syns kryssarklubbsmedlemmen Börje Silverfjäll när han tankar HVO100 till sin båt. ”Vi kände att vi ville göra något för miljön, så vi bytte ut den vanliga dieseln mot HVO100, säger Börje.” Börje och hans hustru Anne-Beate är med i Västkustkretsen. Fotot är från en film som Neste Sverige AB har gjort.

 

 

Dela i sociala medier