Hoppa till huvudinnehåll

Kryssis dagseglarläger för barn i sommar mitt i Stockholm

Kryssis är Svenska Kryssarklubbens dagseglarläger för barn från 8 år. I år hålls lägret mitt i Stockholm. Barnen kommer att segla på Mälaren och utgå från Huvudsta Strand och Solna Seglarskola, som samarbetar med Kryssarklubben. Barnen kommer även att kunna hämtas upp med båt från Kungsholmssidan. Kurserna pågår under de flesta av sommarlovets veckor måndag - fredag både för nybörjare och fortsättning.

Förutom att vara 8 år gamla behöver barnen också kunna simma 200 meter. Kurserna pågår under de flesta av sommarlovets veckor, måndag - fredag 09.00 – 16.00, för grupperna nybörjare och fortsättning. Lunch och mellanmål ingår i priset för kursen.

Sommaren 2021 är alla kurser på Kryssis bokningsbara både som nybörjarkurs och fortsättningskurs.
- På nybörjarkursen får barnen lära sig segling från grunden i optimistjolle, de olika seglingssätten bidevind, halvvind och läns. Barnen får även öva på att kappsejsa och att ta sig upp i båten igen. Barnen är ofta två i varje optimist, eller ett barn och en ledare.

- Fortsättningskursen passar för barn som redan gått ett eller flera läger på Kryssis, eller har fått motsvarande kunskaper på annat sätt. Här lär man sig bland annat mer om hur man seglar snabbast under de olika seglingssätten, att få stopp på båten och att ta sig ur vindögat.

Daglägret Kryssis har arrangerats sedan 2012.
 

Läs mer om daglägret Kryssis här!

Dela i sociala medier