Hoppa till huvudinnehåll

Ingen neddragen service lovar Skärgårdsstiftelsen

Svenska Kryssarklubben och Skärgårdsstiftelsen har mötts. Detta efter att Kryssarklubben reagerat på uppgifter i media om neddragen service som skulle beröra bland annat Kryssarklubbens medlemmar som seglar eller kör båt i Stockholms skärgård. Skärgårdsstiftelsen lovar att det inte kommer att märkas av någon förändring av nivån på servicen på öarna.

Ta exemplet med toaletter som Stiftelsen tillhandahåller. Den servicen uppskattas av våra medlemmar då det tyvärr fungerar si och så med toatömningsstationerna i skärgården. Har man varit ute länge och ens båttoalett är full och så kommer man till en tömningsstation, som också är full, vad gör man då? Jo, då blir Skärgårdsstiftelsens toaletter räddaren i nöden. Stiftelsens toaletter kommer bli kvar även i framtiden, sade Skärgårdsstiftelsen.

- Skärgårdsstiftelsen VD Anna Waxin berättade för mig att de kommer att ersätta en del av de äldre toaletterna med nya toaletter, som kommer att innebära tidsbesparing i skötseln av toaletterna. Att ersätta en del gamla toaletter är ett krav enligt lag och självklart måste Stiftelsen följa miljöbalken, berättar Fredrik Norén, generalsekreterare för Kryssarklubben.

Vidare berättade Anna Waxin att Stiftelsens sophämtning också kommer att effektiviseras. Äldre kärl ska ersättas med modernare kärl som kräver mindre underhåll och tillsyn. 

- Sammanfattningsvis kan jag konstatera att Skärgårdsstiftelsen har lyssnat på vår oro över försämrad service för våra medlemmar och gett oss en bättre bakgrund till de förändringar som Stiftelsen genomför. Och det viktigaste av allt, lovat att inte försämra servicen i Stockholms skärgård. En service som många av våra medlemmar uppskattar så mycket hos Skärgårdsstiftelsen, säger Fredrik Norén.

Läs om förändringen på Skärgårdsstiftelsens hemsida:
Frågor & Svar - om förändringar i Skärgårdsstiftelsens driftsorganisation - Skärgårdsstiftelsen (skargardsstiftelsen.se)

 

Dela i sociala medier