Hoppa till huvudinnehåll

Havet är din bästa kompis - boknyhet i butiken!

Vad skulle hända om det inte fanns några hav? Inget regn. Inget syre. Ökenhetta på dagen och iskyla på natten. Kort sagt, haven är en förutsättning för allt liv på jorden. Konstnären, författaren och skådespelaren Lasse Åberg har dykt ner under utan och samlat på sig spännande fakta och gjort finurliga iakttagelser.

Lasse Åberg berättar i denna lekfulla barnbok den fantastiska historien om livet under ytan och om hur vi kan ta hand om våra hav – som ju är förutsättningen för allt liv på jorden. Utan hav – inget regn. Utan hav – inget syre. Utan hav – ökenhetta på dagen och iskyla på natten. Här finns stora valar, små fiskar, modiga dykare, mystiska vrak och mycket mer. Hela boken är fylld av spännande fakta och roliga iakttagelser, som berättas så som bara Lasse Åberg kan berätta.

Exempel ur boken:
Havet är din bästa kompis, innehållsbild

Omfång: 48 sidor.
Mått: 20 x 22 cm.
Medlemspris: 80 kr. 

Boken finns att köpa i vår butik på Cylindervägen 12 eller i webbutiken. Läs mer om medlemsvaror och butiken här!

 

Om författaren
Lasse Åberg är en av Sveriges allra mest folkkära personer. Som konstnär, filmregissör, manusförfattare, musiker och skådespelare har han i decennier på ett träffsäkert sätt skildrat oss svenska. Han är också djupt engagerad i miljöfrågor och brinner särskilt för frågor som rör havet. Denna bok är skapad med stöd av stiftelsen Voice of the Ocean, VOTO, som har till syfte att bland annat främja kunskap och kommunikation om haven. Läs mer om VOTO här: Stiftelsen Voice of the Ocean.

 

 

 

 

Dela i sociala medier