Hoppa till huvudinnehåll

Generalsekreterare sökes

Då vår nuvarande kanslichef går i pension söker vi nu efter en person som är redo att axla rollen som Generalsekreterare.

Svenska Kryssarklubben söker en Generalsekreterare

Vår historia går tillbaka till 1923. Kryssarklubben är för dig som vill få ut mer av ditt båtliv och som älskar båt, hav och skärgård för segel eller motor. Syftet med föreningen är att inspirera till ett aktivt båtliv, ökad gemenskap och dela erfarenheter och kunskaper för ett säkrare båtliv.

Då vår nuvarande kanslichef går i pension söker vi nu efter en person som är redo att axla rollen som Generalsekreterare.

Vi söker dig som:
Har arbetsledarerfarenhet med förmåga att engagera, inspirera och åstadkomma resultat i samverkan med andra och kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska. Vill vara vårt ansikte utåt. Detta förutsätter att du själv delar intresse och har erfarenhet av att vara ute på sjön. Kommer kunna företräda över 40 000 båtlivsintresserade medlemmar och 450 funktionärer.

Vi är idag en förening med hela 40 000 medlemmar vilket gör oss till en av världens största båtklubbar med individuellt medlemskap.
Vi ser nu ett allt större intresse från motorbåtsnyttjare även om föreningens medlemmar fortfarande till största del utgörs av seglare. Båtlivet, precis som allt annat, förändras. Vi, om någon, förstår vikten av att inte kämpa emot naturens krafter utan istället se till att dra fördel av dem. Det handlar om förmågan att navigera smart och nyttja klubbens fulla kapacitet. 

Din roll blir att, med vårt långsiktiga mål och strategiska inriktning som utgångspunkt, säkerställa:

  • Att vårt erbjudande till medlemmarna är relevant och attraktivt
  • Att vår kommunikation bidrar till att behålla befintliga och attrahera nya medlemmar
  • Att föreningens övergripande ”påverkansarbete” sker på ett effektivt sätt för att säkerställa att våra medlemmars röst blir hörd i forum där förutsättningar för aktivt båtliv diskuteras och beslutas
  • Att våra kretsar och nämnder har ett väl fungerande administrativt stöd
  • Att förvaltningen av föreningens tillgångar sker på ett ansvarsfullt och ”medlemsnyttigt” sätt

Du kommer främst vara verksam i att representera Kryssarklubben bland andra organisationer, på båtmässor och i internationella sammanhang.

Du utgår från vårt kansli i Nacka Strand som har åtta medarbetare. Som generalsekreterare blir ditt ansvar att kansliet genomför sitt uppdrag på ett effektivt och hållbart sätt.

Du rapporterar till SXK:s riksstyrelse och kommer därmed ha en framträdande roll även i utformningen av föreningens verksamhetsplan.

Intervjuer sker löpande.
Sista ansökningsdag är 20 januari 2020.
Tjänsten tillsätts så fort som möjligt.

Är det dig vi söker? Välkommen med din intresseanmälan och CV till rekrytering@enindo.se
Läs mer om vad Svenska Kryssarklubben gör här på vår webbplats.
För frågor angående tjänsten kontakta ansvarig rekryterare på per.wilhelmsson@enindo.se

Dela i sociala medier