Hoppa till huvudinnehåll

Digital sjöväderkurs 7 november

Ett fåtal platser kvar! Den 7-20 november är det dags för höstens sjöväderkurs på nätet med meteorologen Anders Ljungkvist. Möjligheterna att få en välgrundad prognos för sjöväder ökar med kunskapen om var man hittar den bästa informationen. Anders guidar dig dagligen med hjälp av olika vädersajter och resonerar kring vilka dessa som är användbara när man ska fatta kloka beslut ombord på båten.

Målet är att du efter kursen ska kunna använda vädersajter på ett effektivare sätt och dessutom ha fått en djupare förståelse för väder och vad som styr det. Kursen läggs upp problemorienterat, där dagens väder är utgångspunkten.

Mycket handlar om att systematisera sitt Internetsurfande, och inte falla för frestelsen att tro att snyggaste layout är lika med bästa prognosen. Det blir naturligtvis också en koppling till det du själv ser på himlen och de utfärdade prognoserna. Vad händer storskaligt just nu? Hur påverkar det vädret där jag är?

Kursen är upplagd som en blogg, där Anders varje morgon gör ett inlägg som du kan läsa när det passar dig, och sen kommentera och diskutera om du vill. Naturligtvis kan du också ställa hur många frågor som helst - på det aktuella vädret eller annat av principiell natur.
Du gör alltså den här kursen på tider som passar dig och är därmed inte bunden till ett visst klockslag.
Sjöväder, ny utgåva 2022
För att får en bra stadga i kursen ingår boken "Sjöväder - praktisk meteorologi" i kursavgiften. 
Denna kommer fortlöpande att hänvisas till. 
Obs! Detta är en ny utgåva av boken som utkom januari 2022.
När kursavgiften är betald får du boken hemskickad så att du kan förbereda dig. Inloggningsuppgifter och mer information skickar Anders till din e-postadress innan kursstart.

Kursavgift
Medlem i Svenska Kryssarklubben: 670 kr.
Funktionär i Svenska Kryssarklubben: 600 kr.
Ej medlem i Svenska Kryssarklubben: 990 kr.
 

>> Här anmäler du dig till sjöväderkursen den 7 november 2022 << 

Obs! Om du ger bort sjöväderkursen i present, ange din egen e-postadress. En bekräftelse skickas automatiskt till angiven e-postadress efter anmälan. Deltagarens e-postadress skriver du på raden "Meddelande till SXK" på anmälningssidan


Tips! Ge bort sjöväderkursen i present. 
Klicka på bilden för att få en pdf för egen utskrift.

Presentkort på sjöväderkurs

Har du frågor om kursen kontakta Anneli Ekholm, e-post: anneli.ekholm@sxk.se eller tel: 08-448 28 80


Succé! Över 1100 personer har deltagit i sjöväderkursen och detta blir det 25:e kurstillfället. Kurserna brukar blir fulltecknade så vänta inte för länge med att anmäla dig. Även om kursen är webbaserad finns det ett begränsat antal platser. Sista anmälningsdag 3 november.

Anders Ljungkvist
Anders Ljungkvist

Dela i sociala medier