Hoppa till huvudinnehåll

Boknyheter i butiken

Svenska Kryssarklubben har många praktiska böcker i butiken för dig som båtägare. Bra inför säsongen att läsa på. Exempelvis om VHF och radar. I shopen finns böckerna: Fritidsskepparens VHF/SRC-bok, för dig som vill lära dig hur en VHF-radio med DSC fungerar och Fritidsskepparens Radarbok med AIS, för dig som vill lära dig om hur en modern fritidsbåtsradar fungerar.

Nyheter i butiken!

VHF bok

Fritidsskepparens VHF/SRC-bok

AIS, nödanrop, sändande nödutrustning, satelliter och kanalfart med ATIS
Häftad, 104 sidor, rikt illustrerad. Författare Bengt Utterström, 2021. Medlemspris: 250 kr.

Fritidsskepparens VHF/SRC-bok är för den som vill lära sig hur en modern marin VHF-radio med DSC fungerar.
Boken beskriver pedagogiskt och enkelt nyttan med VHF och hur den används i båten, såväl i Sverige som utomlands.

Fritidsskepparens VHF/SRC-bok är kursbok för ett SRC, Short Range Certificate och uppfyller kunskapskraven som Nämnden för båtlivsutbildning, NFB, utfärdat.
I sista kapitlet finns allt om examination för ett SRC, exempel på provskrivning och var du hittar förhörsförrättare om du väljer självstudier. Till varje kapitel finns övningsfrågor.

Boken beskriver också AIS, satellitbaserade nödsystem, nödanrop, nödsignalen distress alert, Mayday med flera nödsignaler, Sweden Rescue, sjöräddning, Kustradiostationer, vanliga anrop och kanalfart med ATIS-funktion.
Boken är skriven av Bengt Utterström som också är författare till den populära navigationsboken Fritidsskepparen och Fritidsskepparens Radarbok med AIS. Han har lång erfarenhet av att hålla kurser i ämnet och av praktisk användning av VHF till sjöss i både svenska och internationella farvatten.

Radarbok

Fritidsskepparens Radarbok med AIS
Allt om hur en modern fritidsbåtsradar och AIS fungerar. Kursbok som innehåller övningsfrågor. Häftad, 60 sidor, rikt illustrerad. Författare Bengt Utterström, 2021. Medlemspris: 250 kr.

RADARBOK med AIS är skriven för dig som gillar båtlivet och som vill lära sig om hur en modern fritidsbåtsradar fungerar. Boken beskriver hur en radarbild ska tolkas för säker navigering och för undvikande av kollision och grundstötning.
RADARBOKEN med AIS är pedagogiskt upplagd och beskriver både magnetron- och solid state-radarer och dess funktioner från användarens horisont. Ett av de sju kapitlen ägnas åt praktisk radarnavigering i både skärgård och utmed en kust eller till havs.

AIS, Automatic Identification System, beskrivs och visas med bilder hur ett annat fartyg ser ut på radarskärmen och i det digitala sjökortet. VHF-radio med DSC och MMSI-nummer beskrivs också och hur navigator och VHF fungerar tillsammans.

Fritidsskepparens RADARBOK med AIS är kursbok för radarkurser och uppfyller Nämnden för båtlivsutbildnings, NFBs, kunskapsfordringar för ett Radarintyg. Radarintyget är giltigt för Fartygsbefäl klass 8. Boken är rikt illustrerad med färgbilder. Till varje kapitel finns övningsfrågor med facit. 


För att komma till e-butiken måste du vara inloggad här på www.sxk.se.
När du är inloggad visas Butiken i menyraden ovan, mellan Krets/Medlem och Aktiviteter/Utbildningar.

 

Dela i sociala medier