Artikelarkiv

Årets tema är människor. Vi vill återigen att du delar med dig av dina bästa upplevelser fångade i ögonblicksbilder. I år vill vi att du får med många människor - in action! Ta bilder som skildrar situationer till sjöss - ombord eller i hamn. Men också bilder från vardagen som Kryssarklubbare året runt: från kurser och föredrag, från arbetsdagar i uthamnen, vid kontroll av flytvästar eller andra aktiviteter. 

Läs mer »

På Kryss finns som digital e-tidning via vår app "På Kryss". Du kan läsa på mobiler och surfplattor (offline + online) och online på din PC eller Mac. För dig som är medlem är det gratis via en kampanjkod.
Du som brukar läsa På Kryss digitalt behöver uppdatera med den nya kampanjkoden. 
Det går även att köpa digital prenumeration via appen om du inte är medlem.

Läs mer »
16 apr - 2018 | Nyheter i butiken

Nya böcker i butiken; Mot en ny horisont, Båtköpet, Guide över gästhamnar längs södra Östersjökusten och Arktisk feber. Trevlig läsning!

Böckerna finns att köpa i vår butik här!

 

6022

Läs mer »
13 apr - 2018 | Nytt nummer av På Kryss

Ett nytt, lärorikt nummer av På Kryss är på väg till er medlemmar, prenumeranter och tidnings-
kiosker. Det här numret innehåller extra mycket om säkerhet.

På Kryss är Svenska Kryssarklubbens medlemstidning och utkommer 8 gånger per år. Är du medlem i Svenska Kryssarklubben ingår På Kryss i ditt medlemskap. 
Läs mer om att bli medlem här.

 

Läs mer »
09 apr - 2018 | Kryssarklubbens svajbojar

Svenska Kryssarklubben (SXK) lägger ut svajbojar på lämpliga platser längs landets kuster samt i Mälaren och Vänern. Bojarna bekostas av SXK och sköts av kretsarna genom frivilliga insatser. 

 

Regler för att få nyttja bojarna:

• Båten ska vara registrerad i Kryssarklubbens båtregister.

• Båten ska vara försedd med innevarande års bojflagga.

• Ett tydligt namn ska finnas på båten.

Läs mer »

När våren kommer och det är dags att sjösätta båten är det mycket att kontrollera och tänka på. Bland annat kontrollera så att det inte är några trasiga eller skadade elledningar eller kabelskor, se till att batterier är fulladdade och att destillerat vatten är fyllt i batterier, töm ut ev vinterkonserveringsglykor, kontrollera offeranod på drev, propelleraxel, sätt in impellern, kontrollera att alla lampor och lanternor fungerar m.m.
Med smarta checklistor underlättar du arbetet och inget glöms bort! 

Läs mer »
27 mar - 2018 | Glad påsk!

Kansliernas öppettider under påskhelgen:

Riksföreningens kansli, Nacka Strand
Skärtorsdag 29/3: Öppet klockan 09.00-13.00.
Långfredag 30/3 - Annandag påsk 2/4: Stängt.
Tisdag 3/4: Öppet klockan 09.00-16.30.

Stockholmskretsens kansli, Nacka Strand
Onsdag 28/3: Öppet klockan 09.00-16.30.
Skärtorsdag 29/3 - Annandag påsk 2/4: Stängt.
Tisdag 3/4: Öppet klockan 09.00-16.30.

Läs mer »

På Svenska Kryssarklubbens YouTube kanal finns många filmer från tidigare ungdomsseminarier, långseglarseminarier, föredrag från båtmässan Allt för sjön, föredrag från Båtmässan i Göteborg, 24-timmars och Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola.
De senaste filmerna är från vårt långfärdsseminarium som hölls lördagen den 10 mars under båtmässan Allt för sjön. Talare på seminariet var Milo Dahlmann, Linda Lindenau, Margareta och Thomas Veber.

Läs mer »
20 mar - 2018 | Nytt nummer av På Kryss

På Kryss är Svenska Kryssarklubbens medlemstidning och utkommer 8 gånger per år. Är du medlem i Svenska Kryssarklubben ingår På Kryss i ditt medlemskap. Läs mer om att bli medlem här.

 

Innehållet i På Kryss nr 3/2018:
Inledaren - I VINTERNS GREPP
Läs INLEDAREN från ordförande Peter Follin längre ner på den här sidan.

Läs mer »
19 mar - 2018 | Bojflagga 2018

Svenska Kryssarklubben lägger ut svajbojar på lämpliga platser längs landets kuster samt i Mälaren och Vänern. Bojarna är till för medlemmar som har sin båt registrerad i klubben. 

Bojflaggan är gjord av materialet tyvek*. Flaggan ska föras under spridare, på gösstake eller på annat väl synligt sätt när båten ligger vid en Kryssarklubbsboj.
Flaggan bör tas ner mellan användningarna för att minska risken att den blåser sönder. Varje år skickas en ny flagga ut, med ny färg och aktuellt årtal.

Regler för att få nyttja bojarna:

Läs mer »