Hoppa till huvudinnehåll

Utflykt till Båtmagasinet på Rindö

Information:
Datum: Torsdag, 2021-10-21
Arrangör: Stockholmskretsen
Antal tillfällen: 1
Prisuppgifter:
Pris medlem: 100 kr
Pris ej medlem: 150 kr
Tillgänglighet:
Den här aktiviteten är öppen för alla
Fullbokad
Beskrivning:
Den 21 oktober klockan 10.30 kommer Stockholmskretsen att ordna en specialvisning av båtarna i Båtmagasinet Rindö. Vi kommer att få en specialvisning av Eva Berglund Törnblom som är intendent på samlingsenheten, Sjöhistoriska muséet.
Båtmagasinet har en unik samling framför allt av fritidsbåtar men också av marina skeppsbåtar. Allt från små jollar till stora kungaslupar. Man kan också ta del av fritidsbåtens historia från Gustav III:s slupar till olika kanoter, segelbåtar, Petterssonbåtar och Albin 25.
Visningen startar kl 10.30 och varar ca 2 tim. Efter visningen kommer vi att planera en lunch för de som önskar. P.g.a Corona pandemin kan restaurangerna i dagsläget inte ta emot beställningar men vi återkommer till de som anmäler sig med information kring lunchen. I Ostpricken nr 3 som utkommer den 16 augusti kommer ett utförligt reportage som berättar mer om Båtmagasinet.
Anmälan sker på SXK:s hemsida, Stockholmskretsen. Max antal deltagare är 20 personer. Kryssa för i anmälan om du/ni är intresserad av en gemensam lunch.
Pris för medlemmar i Stockholmskretsen är 100 kronor
Pris för övriga är 150 kronor

Magasinet ligger på Rindö östra, adressen är Militärvägen 43. Med bil är det väg 274 som passerar och man kan välja att komma över till Rindö med antingen Vaxholm/Rindöfärjan eller med Värmdö/Oxdjupsfärjan. För kollektivtrafik hänvisar vi till SL:s hemsida.
Välkomna!
Arr Seniorkommittén