Hoppa till huvudinnehåll

Teknisk kväll för motorbåtsägare

Information:
Datum: Måndag, 2019-09-16, 18.30
Arrangör: Stockholmskretsen
Antal tillfällen: 1
Prisuppgifter:
Pris medlem: 100 kr
Pris ej medlem: 150 kr
Tillgänglighet:
Den här aktiviteten är öppen för alla
Plats finns
Beskrivning:
Motorn en dyrgrip. En driftsäker motor är viktig ur säkerhetssynpunkt. Vad kan du själv göra för att få en driftsäker motor och för att den ska hålla längre? Vad bör man överlämna till proffs? Vad bör man göra varje höst resp. vår? Vad behöver man tänka på beträffande styrsystem, drev, trimplan, backslag och lager vid rak axel? Jimmy Gustafsson från Mareco i Skurusundet berättar och svarar på frågor.

Därefter blir det teknisk frågestund med Stockholmskretsens båttekniska kommitté under ledning av kommitténs ordförande Göran Holmqvist. Här får du möjlighet att ställa frågor om andra tekniska system, exempelvis tryckvattensystem för färskvatten, varmvattenberedare, länspump, ankarspel, bogpropeller, toalett, batterier.

Jimmy Gustafsson är delägare i Mareco (Maskinrekonditionering i Nacka AB), ett familjeägt fullservicevarv med verkstad, lager, båthall och butik vid Båtkompaniet i Skurusundet. Mareco är auktoriserad Volvo Penta Service Dealer och har stor erfarenhet av service, reparationer och renoveringar av alla deras produkter. Även om Jimmy är specialiserad på Penta-motorer är den kunskap han förmedlar under kvällen av intresse även om du har annat motorfabrikat. Mareco är återförsäljare och installerar utrustning från många leverantörer, exempelvis Garmin, Raymarine, Victron, Mastervolt, Side-Power och Webasto.

Plats: Kryssarklubben, Augustendalsvägen 54, Nacka strand

Anmälan är bindande. Fika ingår.

Arr. Motorbåtskommittén i samarbete med Båttekniska kommittén