Hoppa till huvudinnehåll

Kulturvandring i August Strindbergs och andra kulturpersonligheters fotspår.

Information:
Datum: Torsdag, 2019-05-23, 11.00
Arrangör: Stockholmskretsen
Antal tillfällen: 1
Prisuppgifter:
Pris medlem: 100 kr
Pris ej medlem: 150 kr
Tillgänglighet:
Den här aktiviteten är öppen för alla
Fullbokad
Beskrivning:
Kulturvandring på Dalarö i August Strindbergs och andra kulturpersonligheters fotspår.
Torsdagen den 23 maj kl. 11.00 följer vi upp vårt föredrag den 31/1 om Strindberg i skärgården med en vårutflykt till Dalarö.
När ångbåtstrafiken slog igenom på 1800-talet blev skärgården tillgänglig för en bredare medelklass och man började bygga sommarhus i tidstypisk schweizer stil på Dalarö. Societetslivet blomstrade. Strindberg besökte Dalarö under tio somrar. Även andra konstnärer sökte sig till Dalarö för att måla och koppla av, Eva Bonnier, Hanna Pauli, Rickard Bergh, Ernst Josephson, Anders Zorn och hans fru Emma Lamm m.fl.
Vi kommer att vandra med hembygdsföreningens välkända guide Gurli Malmsten och få höra om platser och byggnader med anknytning till August Strindberg och andra kulturpersonligheter.
Vandringen startar kl. 11.00 vid Tullhuset, Odinsvägen 6A. Res med SL-buss 839 från Handen till Dalarö, hotellbryggan. Gå sedan Odinvägen norrut 200 m till Tullhuset. Om du kommer för tidigt, besök gärna turistbyrån i Tullhuset. Vi vandrar i 1,5 – 2 timmar. Det råder generellt parkeringsförbud i hela samhället men det finns några avgiftsbelagda parkeringar. Efter vandringen planerar vi att äta lunch på någon trevlig restaurang.
OBS! Begränsat antal.

Välkomna
Seniorkommittén

Anmälan görs på hemsidan. Om du önskar hjälp med din anmälan är du välkommen att kontakta Hanna på kansliet, 08-7162250.