Hoppa till huvudinnehåll

Eskader - Utforska Bohuslän (9/8 - 20/8)

Information:
Datum: 2021-08-09
Arrangör: Västkustkretsen
Antal tillfällen: 1
Prisuppgifter:
Pris medlem: 650 kr
Pris ej medlem: 650 kr
Tillgänglighet:
Den här aktiviteten är öppen för alla
Plats finns
Beskrivning:
En eskadersegling där vi vill lära känna några hamnar som kanske inte är besökta så ofta.
Vår tanke är att göra en runda som startar en bit norr om Göteborg och gå till små hamnar utefter kusten för att sedan vända och gå söder ut igen och avsluta i mellersta Bohuslän.

Vår förhoppning är att vi för de besökta hamnarna skall kunna ta reda på lite fakta och historia som belyser varför samhället kom till, vad man huvudsakligen har livnärt sig på, hur det har förändrats genom åren och hur det är i dag. Varje besättning får ta på sig att studera en eller två hamnar och sedan berätta för oss andra om vad som kommit fram. Har man tur hittar man någon kunnig person på platsen som kan engageras och hjälpa till med detta.

Avsikten är att vi utformar detaljplanen tillsammans med deltagarna men en grov skiss är att vi samlas på Tjörne Kalv för att sedan gå innanför Tjörn och Orust och vidare upp mot Fjällbackaskärgården. Där kan det kanske vara lagom att vända söder ut igen och sedan ha avslutning i Lysekilstrakten.

Några tänkbara hamnar att välja mellan kan vara Svanesund, Lyckorna, Slussen, Gustavsberg, Dragsmark, Hovenäset, Väjern, Hällevikstrand, Edshultshall, Ulebergshamn, Heestrand, Grönemad, Stocken och troligen ett antal till. Kanske även någon naturhamn. Kom med förslag, tack!
Eftersom vi räknar med att besöka huvudsakligen små hamnar begränsar vi eskadern till max 6 båtar.

Välkomna önskar Eva och Leif Lexell

Öppen för anmälan från 2021-04-06