Hoppa till huvudinnehåll

Eskader Bohuslän, historiska leder och platser (ca. 13/8 - 22/8) 2020 - inställd

Information:
Datum: 2020-08-13
Arrangör: Västkustkretsen
Antal tillfällen: 1
Prisuppgifter:
Pris medlem: 650 kr
Pris ej medlem: 650 kr
Tillgänglighet:
Den här aktiviteten är öppen för alla
Plats finns
 
Beskrivning:
Bohuslän har en lång och rik historia och på många platser kan man hitta spår av historiska händelser. Det kan vara händelser orsakade av våra förfäder likaväl som av naturen. Under århundraden har sjöfolk sökt sig fram längs olika leder utefter kusten, många används fortfarande och andra har kanske fallit i glömska för de flesta av dagens båtfarare.
Tanken är att vi skall besöka några platser med i någon mening intressant historia och kanske synliga lämningar efter några händelser. Vi hoppas också att vi skall kunna pröva någon mindre känd farled som varit vanlig under någon period i Bohusläns historia.
Den detaljerade planeringen kommer att göras tillsammans med deltagarna på ett förmöte under våren men i grova drag har vi tänkt starta i Göteborgs norra skärgård och segla norr ut eventuellt till Halden i Norge. Sedan tillbaka genom Bohuslän för att avsluta i Lysekilstrakten. Genom att segla under andra halvan av augusti räknar vi med att det skall vara ganska lugnt och utan trängsel i hamnarna.
Välkomna önskar Eva och Leif Lexell