Hoppa till huvudinnehåll

Elektronisk navigation

Information:
Datum: Tisdag, 2022-09-27, 17.30-21.30
Arrangör: Stockholmskretsen
Antal tillfällen: 1
Prisuppgifter:
Pris medlem: 500 kr
Pris ej medlem: 600 kr
Tillgänglighet:
Den här aktiviteten är öppen för alla
Plats finns
Beskrivning:
Elektronisk navigation

Tisdagen den 27 september 2022, kl. 17.30 – 21.30, håller Uffe Börjesson kurs i elektronisk navigation om hur man på bästa sätt kan utnyttja plottrar, surfplattor m.m. Kursen innehåller mycket praktik och det är därför bra om du tar med en ”padda” eller liknande smartdevice. med den navigations-app du vanligtvis använder. Vilken app som helst går bra, t.ex. Seapilot, På sjön, Navionics, C-Map, Active Captain eller liknande.
Idag använder allt fler en surfplatta, smartphone och/eller en plotter ombord för att navigera, och bara ibland kanske det finns ett papperssjökort ombord om elektroniken fallerar.

Under kursen kommer vi att gå igenom skillnader mellan surfplatta/smartphone och plotter och förklarar de vanligaste tekniska termerna. Sjökortsprogrammen har många möjligheter och finesser som alla kanske inte känner till. Vad AIS är och hur du har glädje av den funktionen.

Vi lär oss rutt och spår, waypoints och intressepunkter, hur vi kan dela information med vänner och bekanta som vill navigera till samma platser som vi gör.
Tanken med kursen är att du ska upptäcka glädjen med att navigera elektroniskt, köra efter säkra rutter och få ett säkrare båtliv. Under mörka vinterkvällar kan du planera din kommande båtsommar.
Förkunskaper: Förarintyg eller liknande. Kursen har ingen examination, men ta med din Blå Bok så får du inskrivet att du genomgått kursen.

Pris: 500 kr för Stockholmskretsens medlemmar, 600 kr för icke medlemmar. Fika ingår.

Datum & tid: Tisdag den 27 september 2022, kl. 17.30 – 21.30.
Anmälan: boka och betala senast fredag den 23 september på SXK:s hemsida.
Minimi antal deltagare är 5
Max. antal deltagare är 15

Plats: SXK:s lokaler, Nacka strand.
Adress: Cylindervägen 12, plan 16 (Tornhuset), Nacka Strand.
Hitta hit: Buss 443 från Slussen, buss 465 från Fisksätra, buss 840 från Handenterminalen eller buss 71 från Glasbruksgatan till Nacka Strand.
Alternativt SL:s pendelbåtar till Nacka Strand och därefter bergbanan eller en stärkande promenad uppför trapporna till Tornhuset och Cylindervägen 12.
Parkering: I Cylindergaraget med infart precis till höger om entrén till Cylindervägen 12, kostnad 15 kronor i timmen.
Arrangör: Program- och utbildningskommittén

I samarbete med Nykterhetsrörelsens bildningsförbund