Seglarskolor

Svenska Kryssarklubbens seglarskola, seglarläger och dagläger

Våra tre seglarskolor har tillgång till tre segelskutor, kölbåtar samt jollar och erbjuder kurser för alla åldrar. Många ungdomar har fått sin grundläggande båtutbildning på ett av Kryssarklubbens sommarläger.

Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola

423 Atlantica
Ombord på våra tre skolseglarfartyg Gratitude, Gratia och Atlantica, får du träna dig i att segla och hantera ett traditionellt segelfartyg; segelmanövrer, rortörnar, navigation. Seglingarna går oftast i de skandinaviska farvattnen.

Ombord finns modern navigations- och säkerhetsutrustning och fartygen besiktigas årligen av sjöfartsinspektionen.

Vi besöker genuina samhällen och fina naturhamnar och detta varvas med tuffa havsseglingar - ibland under flera dygn. Vi deltar varje sommar i någon kappsegling med andra segelfartyg där träningsmomenten väl kommer till användning. Spänning, kamratskap och många nya vänner väntar.

Mer än 200 ungdomar sjöutbildas årligen inom Seglarskolan. Kursernas längd är i regel två veckor och seglas under sommarlovet.

Läs mer om Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola 
(öppnas i ett nytt fönster)

 

Seglarlägret på Malma Kvarn

424 Seglarlägret på Malma Kvarn

Sedan mitten av 1940-talet arrangerar Svenska Kryssarklubbens Stockholmskrets seglarläger på Malma Kvarn på Värmdö i Stockholms skärgård. Verksamheten vänder sig främst till barn och ungdomar från tio till sjutton år men även till vuxna, såväl nybörjare som mer erfarna seglare.

Varje år deltar över 200 barn och ungdomar på seglarlägrent Malma Kvarn som sträcker sig över juni, juli och augusti.
Den erfarna personalen lär ut segling och sjömanskap på ett pedagogiskt, roligt och traditionsrikt sätt.

På lägren används segeljollar av märket Tvåkrona.

Läs mer om Seglarlägret på Malma Kvarn (öppnas i ett nytt fönster)

 

Daglägret Kryssis, Optimistläger

4936
Kryssis är ett dagläger för barn mellan 8 -12 år (det året barnet fyller 8 år) och har bedrivits sedan 2012. Lägret riktar sig till barn som är nybörjare, som kanske inte har varit i båt tidigare eller som inte känner sig redo att sova hemifrån än.
Kryssis håller till vid Stora Hunduddens Varvsförening på Djurgården i Stockholm. Flottan består av 12 st Optimistjollar. Lägren är således små och exklusiva med högst 12 barn i varje grupp. Varje läger är fem dagar långt med undervisning mellan 9.00 till 16.00.

Barnen har med sig egen lunch som äts antingen ute om vädret tillåter, eller i lägrets lokal Café Bojen, där man också kan ha teori vid dåligt väder.

På Kryssis lär du dig segling från grunden, både genom teori och praktik, på ett lekfullt och väl beprövat sätt.

Läs mer om Daglägret Kryssis (öppnas i ett nytt fönster) 

 

Stöd till Kryssarlubbens ungdomsverksamhet
Den ideella verksamheten på Kryssarklubbens skutor och på seglarlägret Malma Kvarn kostar mycket pengar. Om du vill stötta våra ungdomar kan du skänka en gåva till Kryssarklubbens ungdomsverksamhet. Läs mer här!