17-06-04 12:14

 

Återigen får jag göra en resa med Doublefun.

Tidigare bloggar har handlat om eskadern England Runt (2011), resan till Lofoten (2013), till Skottland (2014) och till västsidan av Skottland med Yttre Hebriderna (2015).

Denna gång får inte Marianne vara med och sorgen och saknaden efter henne sedan hon gick bort i mars 2016 har varit svår. Men en ny kärlek har dykt upp i mitt liv och nu tänker Louise och jag låta Doublefun ta oss med till Lofoten igen! 

15-08-06 19:20

3 augusti:

Vi ligger kvar i Crinan. Det verkar som att kulingen är lite försenad, men vi har gott om tid, så vi kan stanna ytterligare dagar om så behövs.

Det finns ett hotell med pub som vi nog ska besöka ikväll. Och det finns ett litet cafe´ med wifi (som senare som vanligt inte fungerar. Det blir nog svårt med internet och uppdatering av bloggen i ytterligare några dagar, för i kanalen  finns det inte heller så många chanser).

15-07-29 14:07

28 juli:

Vädret fortsätter att vara ostadigt. Nordlig, kall vind ska hålla i sig till fram emot torsdag kväll. Därefter kommer ett djupt lågtryck från väster in och ger hårda sydvästvindar. Tidvis visar prognosen 20 m/s. Det här är inte vad vi vill ha. Lite trötta på det dåliga vädret bestämde vi att istället för att gå söderut till Castle Bay på Barra, där vi trivdes så bra förra året, får det bli Canna.

15-07-23 15:27

22 - 23 juli:

Att det kan blåsa så hårt så länge!

Det är ett ständigt vinande i riggarna här i hamnen och båten kränger då och då till när vindstötarna blir kraftigare. Vresiga, vita, små vågkammar flyger fram i vår lilla vik och det gnager och gnäller i förtöjningslinorna. Ibland kommer det regnskurar som är nästintill obeskrivliga i sin ilska.

Ska det aldrig sluta!!

 

Skönt att vi fick låna en dunk diesel av Fragancia så att vi kan ha det varmt ombord igen (elen från bryggan är trasig). Och jag har monterat en bättre läslampa vid min koj.

15-07-17 16:14

16 -17 juli:

Kul att vara tillbaks i Stornoway igen. Vi var här 2011 också och då fick vi inte heller plats i den inre hamnen. Dåligt å ena sidan att det ska vara så svårt att få ligga i marinan i den största och enda staden på Yttre Hebriderna. Men bra att marinapersonalen verkligen gör allt de kan för att hjälpa oss på plats! Så länge som det inte blåser hårt från sydost så ligger vi verkligen förstklassigt här på vår alldeles egna flytbrygga.

15-07-15 14:16

Tisd 7 juli - Onsd 8 juli:

Tisdagen och onsdagen låg vi kvar i Loch Gairloch. Nordanvinden är kall och rakt i nosen på vår önskade färdrikting dessutom. Bättre att ligga kvar.

15-07-06 16:00

Fred 3 juli:

Efter att kvällen före ha festat på restaurang i Mallaig med färska krabbklor till förrätt och musslor till varmrätt tog vi sovmorgon. Mer på grund av den starka motströmmen i Kyle Rhea än på grund av festandet. Kyle Rhea är det c:a två sjömil långa sundet mellan Skye och fastlandet. Där kan strömmen vara så stark att en segelbåt med normalstark motor inte kan ta sig igenom om den kommer dit vid fel tidpunkt.

15-07-02 18:23

Idag (torsd 2 juli) har vi kommit till Malaig, som ligger rakt öster om södra udden på ön Skye. Och nu har vi sällskap med vännerna Calle och Ulla. Dubbelskoj!

Torsdagen den 27 juni seglade Marianne och jag iväg från Oban och gick till Tobermory c:a 25 sjömil åt nordväst. Fragancia skulle förhoppningsvis bli klar under fredagen.

15-06-22 20:52

Idag - måndag den 22 juni - var väderprognosen fin och himlen blå. Äntligen!

Fragancia behöver ytterligare några dagars reparationer, men vi ville utnyttja det fina vädret för en tur. Vi hissade genuan och lät den nordliga vinden ta oss söderut längs Kererra. När man lämnar Kererras sydudde tvärs om styrbord öppnar sig vyerna och himlen blir - en dag som den här - oerhört stor.

3948 Kererras sydudde, Mulls sydsida och rakt förut Irländska Sjön

Det är verkligen en befrielse att glida ut i detta en sån här dag.

15-06-20 14:08

Idag är det midsommardagen och vi ligger i Oban Marina på skotska västkusten. Vi har firat midsommar med goda vännerna Carl-Henrik och Ulla. Efter en lång, blöt och kall försommar börjar det kännas som att vi trots allt kanske ska kunna få ytterligare en sommarresa tillsammans. Siktet är inställt på att gå norrut längs skotska västkusten och därefter Yttre Hebriderna. Vi tänker blogga i år igen även om internet är svårfångat i dessa trakter, så det kommer säkert att dröja mellan tillfällena. Men Välkommen att hänga med på vår resa så gott det går!